Pravila i uslovi korišćenja vebsajta Cockta

Autorska prava

Vebsajt Cockta koji je dostupan na vebu na domeni www.cockta.eu, u vlasništvu je privrednog društva Droga Kolinska d.d., Kolinska ulica 1, 1000 Ljubljana, Slovenija (u daljem tekstu: Droga Kolinska). Droga Kolinska d.d. je deo Atlantic Grupe. Sve informacije i slike na vebsajtu su predmet zaštite autorskih prava i ostalih oblika zaštite intelektualne svojine.

Pomenute informacije i slike mogu da se umnožavaju isključivo u privatne i nekomercijalne svrhe, pri čemu moraju da se zadrže sva navedena upozorenja o autorskim, odnosno ostalim pravima. Na svakom umnoženom primjerku (kopiranje, umnožavanje, objava, prenos) treba kao izvor navesti Drogu Kolinsku (znak © Droga Kolinska d.d. Sva prava zadržana. Droga Kolinska d.d. je deo Atlantic Grupe).

Ograničenje odgovornosti

Ovaj vebsajt je kreiran radi pružanja opštih i detaljnijih informacija o proizvodima Cockta, istoriji robne marke i eventualnim nagradnim igrama. Droga Kolinska ne preuzima nikakvu odgovornost za (ne)funkcionisanje vebsajta, (ne)istinitost podataka dostavljenih od strane korisnika ili nefunkcionisanje veb-servisa usljed prekida u radu mreže ugovornih partnera, snabdijevanju električnom energijom ili drugih tehničkih smetnji koje bi mogle privremeno ometati korišćenje servisa.

Svi sadržaji vebsajta su informativnog karaktera. U Drogi Kolinskoj ne preuzimamo nikakvu odgovornost za tačnost i potpunost objavljenih podataka ni za bilo kakvu štetu koju bi korisnik vebsajta mogao da pretrpi zbog korišćenja informacija objavljenih na vebsajtu. Zadržavamo pravo da korisnike uputimo na druge veb-stranice i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za njihov sadržaj.

Održavanjem sadržaja vebsajta nastojaćemo obezbijediti tačnost i ažurnost podataka, pri čemu ne garantujemo i ne preuzimamo odgovornost za njihovu tačnost i potpunost. Svi korisnici koriste objavljeni sadržaj na sopstvenu odgovornost. Zadržavamo pravo na izmjenu, dodavanje ili uklanjanje veb-stranica (u cjelini ili djelimično) bez prethodnog upozorenja i ne preuzimamo odgovornost za bilo kakve posljedice takvih izmjena.

Zaštita privatnosti

U Drogi Kolinskoj smo se obavezali da ćemo štititi privatnost korisnika vebsajta. Na vebsajtu Cockta se ne prikupljaju lični podaci o korisnicima, već se prikupljaju samo anonimni podaci za potrebe veb-analitike.

Za veb-analitiku koristimo alat Google Analytics koji je izradilo privredno društvo Google, Inc. (u daljem tekstu: Google) i koji je namijenjen praćenju i analiziranju posjeta ovom vebsajtu. Google Analytics koristi tzv. kolačiće koji se instaliraju na vaš računar u obliku tekstualnih datoteka omogućavajući time vebsajtu analizu njegovog korišćenja. Informacije o vašem načinu korišćenja ovog vebsajta biće zajedno s vašom IP adresom prenijete i pohranjene na Googleovim serverima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Google će te informacije koristiti radi ocjenjivanja korišćenja vebsajta, sačinjavanja izvještaja o aktivnostima vebsajta za vlasnike vebsajta i pružanja ostalih usluga povezanih s aktivnostima vebsajta i njegovim korišćenjem. Google može te informacije proslijediti trećim licima u skladu s odgovarajućim zakonodavstvom, odnosno kada treća lica obrađuju podatke u Googleovo ime. Google neće povezati vašu IP adresu s ostalim podacima kojima raspolaže. Korišćenje kolačića možete izbjeći posebnim podešavanjem postavki u svom veb-pregledaču, ali takvo podešavanje može onemogućiti ispravno i potpuno funkcionisanje vebsajta. Korišćenjem ovog vebsajta, odnosno njegovom posjetom izjavljujete da se slažete s prikupljanjem i obradom podataka o vašem korišćenju na gore opisani način.

Budući da na veb-portalu postoje određene veze do drugih veb-stranica koje nijesu povezane s privrednim društvom Droga Kolinska, Droga Kolinska ne preuzima nikakvu odgovornost za zaštitu podataka na tim veb-stranicama.

Detaljnije informacije o kolačićima

Kada korisnik pregleda vebsajt, to čini anonimno, što je u skladu sa zaštitom privatnosti i ličnih podataka. Podaci o korišćenju vebsajta ne omogućavaju uvid u lične podatke o korisnicima, a Droga Kolinska koristi takve podatke isključivo radi poboljšanja korišćenja vebsajta.

Informacije o korišćenju vebsajta prikupljaju se pomoću kolačića. Kolačić je niz znakova koji pregledač korisnika može trajno instalirati na njegov računar. U kolačiću su pohranjeni podaci i izbori vezani za posjete pojedinačnim vebsajtovima. Vebsajtovi koriste kolačiće svaki put kada ih korisnik posjeti na način da pohrane njegov jedinstveni identifikator i podatke u svrhu statističke obrade (veb-stranice s kojih je korisnik došao na vebsajt Cockta, vrijeme i trajanje posjete, posjećene veb- stranice na vebsajtu Cockta i drugi podaci koji nijesu lične prirode) u zaštićeni kolačić koji je privremeno instaliran na korisnikov računar.

Korisnik može određenim podešavanjem postavki da izbriše, isključi ili uslovno koristi kolačiće. Obično su pregledači podešeni na način da prihvataju kolačiće i odbijaju instalaciju kolačića koji ne dolaze s područja navedenog u naslovnoj traci.

Prilikom prve posjete vebsajtu korisniku se upućuju obavještenje o korišćenju kolačića i poziv da da saglasnost za instalaciju kolačića. Davanjem saglasnosti smatra se da je korisnik izrazio pristanak da se podaci prikupljeni kolačićima koriste i obrađuju.