Mirta ivana 13 hr
Mirta & Ivana

Mirta & Ivana

Artistki

Oglej si zgodbo

  • Mirta & Ivana

„Ne morem si predstavljati, da bi imeli običajno pisarniško službo, nisva takega kova."

V ogenj sva se zaljubili čisto po naključju, ko sva gledali ulične nastope. Skupaj sva se začeli učiti cirkuških veščin ter se tako spoznali in spoprijateljili. Ogenj je mogočen, vendar tudi nevaren. Z njim moraš biti vedno previden. Moraš se ga naučiti obvladovati, ko pa to dosežeš, lahko izvedeš odličen performans.

Obožujeva vikinško dobo in mitologije, zato sva se začeli učiti cirkuških veščin. Ne marava obstati na enem mestu, ampak se stalno učiva novih spretnosti in trikov. Samo tako lahko rasteva. Veščin ni lahko usvojiti, vendar gre nama to kot za šalo, morda zato, ker je ljubezen do tega tako velika. Za naju velja rek, da če delaš, kar imaš rad, ti ni nič težko.

„Ogenj naju od nekdaj fascinira, tako sva se tudi spoznali in postali prijateljici."

Pred vsakim nastopom sva pozitivno vznemirjeni. Tistega stanja telesa in duha pred točko ne moreva opisati, gotovo naju preplavi adrenalin. Občutek po nastopu, ko dojameva, kako dobri sva bili in kako navdušeno je bilo občinstvo, pa je nepopisen.

Nič boljšega ni, kot če ti ljudje pristopijo, te potrepljajo po rami in ti rečejo, da je bila predstava strašljiva, vendar hkrati osupljiva. Lepo je, ko cenijo, kar počneva. Priznati morava, da so tujci veliko bolj navdušeni nad najinimi spretnostmi in da naju bolj cenijo. Verjetno zato, ker so vsekakor seznanjeni s tem, kar počneva, saj to pri njih že obstaja. Pri nas je to še na začetku, Hrvati šele spoznavajo, kaj so cirkuške veščine.

S tem hobijem se nikakor nisva začeli ukvarjati zaradi slave, ampak iz ljubezni, prav tako nikoli nisva sledili večini, pač pa sva ubirali svojo pot. Vedno sva bili nekako posebni in neobičajni, ljudje naju niso razumeli, vendar naju danes začenjajo. Utirali sva si neko svojo pot, ki jim je bila neznana.

„Počni, kar imaš rad, morda te okolica sprva ne bo razumela, nekoč v prihodnosti gotovo bo."

Še danes se boriva z neznanjem ljudi, vendar se boriva zato, da prihodnjim rodovom omogočiva boljše razmere. Da bodo imeli enake možnosti kot njihovi vrstniki v svetovnih metropolah.

Zapomnite si: počnite, kar ljubite, pa če se vsem okoli vas zdi še tako čudno in če še tolikokrat naletite na njihovo nerazumevanje. Prej ali slej vas bodo razumeli, in takrat jim bo vse jasno. Vi pa boste srečni in zadovoljni s svojim življenjem. Živimo samo enkrat in sami moramo biti krmar svojega življenja. Bodite, kar ste, in delajte, kar vas veseli.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!