Meritahector 2 hr
Merita & Hector

Merita & Hector

Music & cultural mash-up

Oglej si zgodbo

  • Merita & Hector

»Menim, da sva najsrečnejša človeka na svetu, saj pojeva, kadar si tega zaželiva, poleg tega pa živiva življenje skozi in z glasbo.«

Čeprav se prijatelji iz naju norčujejo, da sva boema in altruista, veva, da to ni res. Tisto, zaradi česar sva tako nasmejana in srečna, je ljubezen do življenja, pesmi in ljudi.

Pri življenju naju ohranjata medsebojna ljubezen in glasba. Brez nje bi bila mrtva. Izražati se znava z umetnostjo. Sploh si ne moreva predstavljati, da opravljava neko osemurno pisarniško službo, pri kateri ne moreva izražati svoje ustvarjalnosti in občutkov. Ljudje pogosto pozabljajo, da je sreča sestavljena iz malih stvari – midva se tega zavedava in skušava vsak dan izkoristiti, kot da bi bil zadnji. Včasih je težko živeti skupaj, saj se na trenutke začuti spopad med kulturama, vendar, kot vedno pravim, sva res združljiv par. Poglejte, jaz sem študirala francoščino in že od nekdaj me je privlačila francoska književnost, Hector pa je želel spoznati bosansko kulturo. Tako sva se našla in popolno dopolnila drug drugega. On mi je odprl vidike Francije, jaz pa sem njemu pokazala bosansko kulturo in jezik. Poleg vsega tega pa naju povezuje ljubezen do glasbe.

»Največje bogastvo je spoznavanje novih kultur, jezikov in glasbe, saj se šele tedaj zaveš pestrosti svoje kulture.«

Najbolj mi je všeč, kadar vadiva ob reki, sproščena, neobremenjena in srečna – med nama ni nobenih prepirov glede repertoarja, o vsem se dogovoriva in nič ni težava. Kadar ne igrava in ne potujeva na koncerte, se druživa s prijatelji. Rada sva med ljudmi, med prijatelji, rada pojeva, se šaliva in uživava v življenju – ravno zato nama je najbolj všeč čas, ki ga preživiva z njimi.

Najin vsakdan je resnično pesem – življenje je pesem, zavedajte se svoje sreče in cenite svoje življenje in ljudi okoli sebe.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!