Jovan korianac 4 hr
Jovan Korićanac

Jovan Korićanac

Parkour

Oglej si zgodbo

  • Jovan Korićanac

»Kot otrok sem oboževal Spidermana; morda se je takrat tudi začela moja ljubezen do parkourja.«

Parkour mi pomeni vse, ponuja ti drugačen pogled na svet, zaradi okolja in treninga pa je drugačen od drugih vrst športa. Rad plezam po stavbah in premagujem razne ovire.

Za parkour ne potrebuješ nič posebnega, da ti pa zelo veliko. Kraji za treniranje parkourja ne obstajajo – treniraš lahko kjer koli in kadar koli. Svojega življenja si ne predstavljam brez parkourja, nikoli ne preskočim treninga, parkour me sprošča in brez njega se ne počutim dobro.

Spiderman je bil moj zgled v otroštvu in takrat se je tudi vse začelo. Pogosto vidim starše, ki svojim otrokom ne dovolijo gibanja in plezanja, česar sploh ne razumem.

»Parkour je zame šport, za katerega potrebuješ le željo in vztrajnost.«

Ljudje so skoraj vedno očarani, kadar me vidijo, s kakšno lahkoto premagujem ovire in plezam po stavbah, in zdim se jim skoraj neresničen. Tudi meni se je na začetku zdelo skoraj nemogoče in mislil sem, da mi nikoli ne bo uspelo, vendar če se dovolj trudiš in če si zastaviš cilj, sem prepričan, da ti bo uspelo. Sam trening je sicer težek, vendar ravno v tem čar, saj moraš večkrat poskusiti in ugotoviti, kateri gibi so najboljši za izvedbo načrtovane vaje.

Želim si, da bi se s parkourjem ukvarjalo več ljudi, saj gre za šport, ki ne stane skoraj nič, da ti pa zelo veliko.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!