Ema 16 hr
Ema Sivac

Ema Sivac

Tekstilna umetnica

Oglej si zgodbo

  • Ema Sivac

„Moje sanje so, da nekega dne postanem umetnica, ki bo s svojimi deli navdihovala druge ljudi."

Ko odrastem, hočem biti umetnica, in vztrajala bom pri svojih sanjah.

Vse se je začelo, ko sem v drugem letniku gimnazije po samih peticah dojela, da za umetnost niso pomembne ocene, ampak spretnost, ustvarjalnost in umetniška duša. Takrat sem se sama začela učiti, vsak dan sem gledala videoposnetke na YouTubu. Naredila bom vse, res vse, kar je v moji moči, da dosežem, kar sem si zamislila. V življenju si želim prisotnost umetnosti, to je tisto, kar me opisuje, osrečuje, veseli in za kar živim. Moj cilj je, da se vpišem na akademijo na Nizozemskem, kjer bom imela priložnost, da se naučim vsega, kar je povezano z umetnostjo.

„V življenju je najpomembnejše biti enkraten; to moč ima vsakdo, vendar se malo ljudi tega zaveda."

Slikanje na džins jakne se je zgodilo čisto po naključju. Prijatelj je vedel, da odlično rišem, in me prosil, da mu poslikam džins jakno, ki bi bila edinstvena in kakršno bi imel samo on. Zame to ni bila nobena težava. Ko sem končala, sem jo objavila na Instagramu in prejela veliko pozitivnih pripomb in sporočil. Predal sem imela poln naročil, vsi so hoteli imeti edinstveno jakno, majico, pulover.

Ko sem staršem povedala, da želim biti umetnica, so mi dali jasno vedeti, da sem v življenju lahko vse, samo umetnica ne. Moje želje, da postanem umetnica in da se ukvarjam z umetnostjo, na začetku niso sprejeli. Najpomembnejše pa jim je bilo, da sem srečna. Rekli so mi, da če me umetnost tako veseli, so srečni tudi oni. Konec koncev jim je bilo nadvse pomembno, da delam, kar imam rada, da sem srečna in uživam v življenju, tako da so sprejeli moj življenjski poklic in me zdaj stoodstotno podpirajo.

„Potem ko sem džins jakno objavila na Instagramu, sem dobila ogromno naročil, ljudje so prepoznali vrednost unikata."

Moja največja želja je, da sem srečna in zadovoljna. Želim, da je umetnost prisotna vsako minuto mojega življenja oziroma da počnem tisto, kar imam rada. Ravno zato zase pravim, da sem kreativna, ambiciozna, vendar tudi lena oziroma kot vsak pravi umetnik, ustvarjalec vse prelagam na zadnji trenutek.

Sporočilo za vse je, naj delajo, kar imajo radi, naj vztrajajo pri svojih življenjskih ciljih in naj se ne vtikajo v življenje drugih. Ukvarjajo naj se s sabo, trudijo naj se izboljšati svoje življenje in vsak dan naj se učijo, da bodo sprejemali in razumeli ljudi, ki so drugačni od njih.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!