Приказна за легендата

Од Спутник до слетувањето на Месечината, од шампионите до револуционерите, од угодните традиции до големите промени, Cockta не само што беше таму – таа ја правеше историјата.

Истражи легенди

 • Раѓање на легендата

  Во времето на Големата обнова, се роди легендата. Педесеттите беа епоха на остварување на соништата, на акција, обврзување и посветеност. Направен беше подобар свет – со Cockta во неговото срце.

  • Woman 60s
  • Picture50 2
  • Picture50
 • Cockta на љубов

  Спокој: отворање Cockta. Хармонија: споделување Cockta. Љубов: шише Cockta со две сламки. Тоа беше време на совршено освежување: Cockta, официјалниот пијалак на шеесеттите, деценијата на љубовта.

  • Woman50
  • Picture60 2
  • Picture60
 • Cockta -ирање на светот

  Битлсите се распуштија, Месечината беше освоена, рокот стана потврд, светот зајакна. Седумдесеттите беа чудни времиња, а Cockta беше носталгична, современа и футуристичка.

  • Man 70s
  • Picture70
  • Picture70
 • Cockta манија

  Светла! Музика! Забава! Cockta! Во деценијата на чуда со еден хит, Cockta беше класика, среде бизарни облеки и фризури Cockta беше крајно кул, а на подиумот за игра Cockta имаше најдобри движења.

  • Woman80
  • Picture80
  • Diskokugla
 • Cockta го менува светот

  „Срушете го овој ѕид и дајте ми Cockta!" Сè се промени во деведесеттите, од основната економија до границите. Тоа беше време на радост, а ние ја имавме нашата Ода на радоста во рацете: ладна, совршена Cockta.

  • Man 90s
  • Picture90
  • Zemla
  • Picture90
 • Cockta милениум

  Кога иднината се случува околу тебе, добро е да имаш нешто што не се менува и е вечно, нешто на коешто можеш да се потпреш и да уживаш. Вкусен водич кон она што доаѓа, газирана потврда на нашите избори. Иднината е кул, а таква е и Cockta.

  • Woman 00s
  • Picture10
  • Picture10
 • Cockta поврзува

  Земете Cockta. Сакајте Cockta. Споделете Cockta. Најсоцијалниот пијалак во времето на социјалните медиуми, крајна врска на глобалното вмрежено село. Еве совршен емотикон на втората деценија од 21 век: шише со сина етикета со еден збор: Cockta.

  • Man 010s v2
  • Picture00