Photo 1487113991643 86bfb4c9de2d sl
Jaka Remec

Jaka Remec

BMX-kolesar in učenec

Oglej si zgodbo

  • Jaka Remec

»Zame strah ne obstaja. Moja vztrajnost je moja največja vrlina, če mi ne verjamete, pa poglejte moje vožnje!«

Moja ljubezen do trikov z BMX-om se je začela že v ranem otroštvu.

Podporo staršev in njihovo zaupanje sem pridobil takoj, čeprav to ni bilo lahko. Na prvi trening me je odpeljal oče, takrat pa sem tudi prvič padel. Ta prvi padec je bil hud, a se nisem ustrašil, ampak sem samo razmišljal, kako bi vajo bolje opravil. Oče je prepoznal mojo veliko željo in mi dovolil, da nadaljujem treninge. Zame strah ne obstaja. Ko sem na kolesu, razmišljam samo o tem, kako naj vajo izvedem tehnično kar najbolje. Pozorno poslušam svojega trenerja, da bi mi trik čim prej uspel. Za vrhunsko formo so poleg treninga s kolesom potrebne vaje za moč, brez katerih izvajanje trikov ni mogoče.

»Kolo menjam na dva meseca, ker ga med treningom razbijem, kar pa je normalno.«

Treniram vsak dan, saj če želiš biti najboljši, moraš dati vse od sebe. Treniram v Avstriji, ker v Ljubljani trenutno ni dvorane za trening.

Zame nič ni problem, ampak izziv – treniram po cele dneve, po treningu pa se v hotelski sobi učim za šolo. Sem odličnjak in šola je zame zelo pomembna, pomembno mesto v mojem vsakdanu pa zaseda tudi ljubezen do glasbe. Igram namreč kitaro in klavir. Treningi zame niso napor, ampak veselje. Pravzaprav uživam vsak dan. Ne vem, kako živijo moji vrstniki, vendar je zame moje življenje super. Oni sicer verjetno igrajo igrice in se zabavajo, meni pa zabavo pomeni le kolo, in temu bi posvetil ves čas na svetu.

Večino prostega časa razmišljam, kako bi dosegel naslednji cilj. Moja glavna opora je moja družina: oče, mama in sestra dvojčica.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!