Hero image zg 3 sl
Glasbena delavnica

Glasbena delavnica

z Zalo in Gašperjem

Za nami je prav poseben Production MasterClass: mlada glasbena fenomena, Zala in Gašper, sta zbrane navdušila s predstavitvijo ustvarjanja elektronske glasbe.

Zala Kralj & Gašper Šantl sta unikaten glasbeni dvojec, ki ustvarja glasbo s čisto samosvojim podpisom. Na skupno ustvarjalno pot sta se podala leta 2017 in za prvenec Valovi še isto leto prejela Zlato piščal, nagrado za najboljšo pesem. Izbor za pesem Evrovizije ju je izstrelil med zvezde. Domače občinstvo sta prepričala s talentom, skorajda otroško preprostostjo in neponovljivo svežino, ter barve Slovenije zastopala na Eurosongu 2019 v Izraelu.

Na produkcijski delavnici sta predstavila proces nastajanja komadov. Navdušeni publiki sta pokazala, kako se iz ideje rodi končni umetniški izdelek, in ji velikodušno razkrila nekaj velikih ter malih skrivnosti glasbenega ustvarjanja. Povedala sta, kako se lotita pisanja novega komada, od kod črpata navdih za besedila in kako poteka produkcija. S praktično razdelavo prepoznavne pesmi Sebi sta glasbenim navdušencem razkrila tudi nekaj skrivnosti njunih prepoznavnih beatov ter navdihnila vse, ki svojo glasbo ustvarjajo doma.

Ti na glasbeno delavnico z Zalo in Gašperjem ni uspelo priti, vseeno pa želiš izvedeti več o njunem ustvarjanju?

Oglej si posnetek delavnice in začni ustvarjati! Kdo ve, morda bosta prav eterična Zala in Gašper navdih, ki ga potrebuješ, da stopiš na svojo glasbeno pot.