Mateja 20 hr
Mateja Jerovšek

Mateja Jerovšek

Ice Cream Master

Oglej si zgodbo

  • Mateja Jerovšek

>>Šola sladoleda v Bologni mi je odprla oči in mi omogočila, da prepoznam, s čim se želim ukvarjati v življenju.<<

Čeprav sem končala pravno fakulteto in veliko let delala v stroki, me je čez čas delo prenehalo veseliti. Nisem se več počutila izpolnjeno. Delo se mi ni zdelo dovolj dinamično. Sestra je videla, da sem nezadovoljna s službo, in mi svetovala, naj zamenjam poklic. Med pogovorom sva se domislili, da odprem sladoledarno. Življenje je le eno, in storiti moram vse, da mi bo vsak dan lep.

V Bologno sem odšla v šolo sladoleda in že med prvo uro sem se zaljubila v sladoled. Od prvega dne sem vedela, da bom preostanek življenja delala najboljše sladolede v središču Ljubljane. Veliko truda in časa sem porabila za recepture, leta 2012 pa sem prejela naslov ice cream master. Odtlej je moje življenje izpolnjeno, moji delovni dnevi pa me osrečujejo.

>>Življenje je le eno, in ne zdi se mi smiselno, da bi ga porabljali za kaj, kar nas ne osrečuje.<<

Ime Gelateria Romantika izvira iz tega, da je vse v zvezi s sladoledom romantično, poleg tega pa je Gelateria blizu mostu, kjer zaljubljeni pari puščajo obešanke, kar je bilo samoumeven navdih za drugi del imena, Romantika.

Veliko razmišljam o vsakem okusu, saj želim biti inovativna. Velikokrat mi stranke dajo ideje in predloge. Ko sem v Gelaterii, se počutim kot otrok; zelo rada razmišljam o novih okusih in ustvarjam nove recepture.

>>Moja romantika je Gelateria Romantika.<<

Prvi sladoled so pokusili moji najbližji. Moram priznati, da me družina na začetku ni podpirala, zdaj pa me vsi podpirajo.

Življenje je le eno, ni potrebe, da si nezadovoljen. Moraš storiti vse, da ga nadvse izboljšaš

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!