6masa sl
Maša Avramović

Maša Avramović

Freskantka

Oglej si zgodbo

  • Maša Avramović

»Vsi sanjarimo o tem, da bi lahko risali po stenah – zame to niso sanje, to je moje življenje.«

Ljudje obožujejo moje stenske poslikave, so pa presenečeni, kadar vidijo, da sem jih narisala jaz, ker sem tako drobna. Ljubezen do fresk se je pri meni porodila že v otroštvu, takrat sem tudi prvič risala po stenah. Vsak otrok si želi, da bi lahko risal po stenah, meni pa so starši to omogočili. Občutka, ki ti ga daje takšna slika, ni mogoče opisati.

Da ti moč, energijo in veselje, kar je težko opisati, pa gre samo za sliko. Postopek izdelave freske se začne z mojo zamislijo, nato v zvezek narišem skico, na koncu pa se lotim risanja po steni. Najbolj ponosna sem na svojo prvo sliko, ki sem jo narisala kot otrok. Vedno se vračam k njej po navdih. Ravno zato mi je najljubša prva freska, saj si vse, kar se nam zgodi prvič, za vedno zapomnimo, najbolj ponosna pa sem na fresko, ki sem jo izdelala za neko kavarno. Izdelala sem jo zelo hitro in natančno.

»Pozitivna čustva ljudi mi dajejo neverjeten zagon, občutek imam, da je samo nebo moja meja.«

Sploh mi ni treba omeniti, da me starši v vsem, kar počnem, popolnoma podpirajo, prijatelji pa ponosno razkazujejo stene, ki sem jih porisala. Najbolj si želim, da bi se nekoč lahko preživljala s stenskimi poslikavami. Predstavljajte si, kako dobro bi bilo, če bi bili lahko vse življenje kot otroci in bi se lahko igrali z barvami in podobami, najbolje pri vsem tem pa je, da freske razveseljujejo otroke in odrasle. Če bi lahko, bi poslikala ves Beograd. Ulice bi bile veliko lepše in živahnejše, ljudje pa bi se počutili bolj prijetno. Vse svoje slike vedno pokažem staršem in prijateljem, saj so moji največji privrženci, pa tudi najbolj iskreni kritiki. Vem, da mi vedno iskreno svetujejo in jim tudi vedno prisluhnem, saj si želijo, da bi bila kar najboljša. Moje sporočilo za vse, ki berejo in gledajo video posnetek, je, da lahko prebudijo otroka v sebi in se jim tega ni treba bati. Zato vzemi v roke slikarski čopič, barve in riši.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!