Vlaic 5 sl
Ivana Vlaić

Ivana Vlaić

Nogometna sodnica

Oglej si zgodbo

  • Ivana Vlaić

»Sem prva sodnica Fife iz BiH in to priznanje je pomenilo preobrat v moji profesionalni karieri. Začela so se pogosta potovanja in intenzivni treningi.«

Nogomet je moja velika ljubezen in obsesija, zanj se zanimam že od malih nog. V čast mi je, da sem nogometna sodnica. To je moja naravna pot.

Ko sem postala sodnica Fife (prva v Bosni in Hercegovini), se je zame začelo obdobje številnih potovanj in treningov. Mednarodni sodniki imamo odgovorno službo, ki zahteva izvrstno telesno kondicijo. Delo je zanimivo, zame je vsaka tekma »življenjska tekma«, ki se ji v celoti predam.

»Z navijači še nisem imela neprijetnih srečanj, žvižgi s tribun pa so nekaj popolnoma običajnega, saj nekateri pridejo na tekmo samo zato, da bi lahko vpili s tribun.«

Na začetku svoje poklicne poti sem bila napeta in precej bolj resna, danes pa sem sproščena, saj imam za seboj leta izkušenj in dela. Z navijači še nisem imela neprijetnih srečanj, žvižgi s tribun pa so nekaj popolnoma običajnega, saj nekateri pridejo na tekmo samo zato, da bi lahko vpili s tribun. Čeprav imam za seboj že veliko tekem, me vsakič spremlja pozitivna trema, saj je to moja sanjska služba. Sodelavci so me lepo sprejeli. Dejstvo, da sem ženska na nogometni zelenici, ne predstavlja nikakršne razlike in me ne ovira pri uživanju in poklicnem napredovanju.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!