Igor sehic 14 hr
Igor Šehić

Igor Šehić

Mr. Sea Guy

Oglej si zgodbo

  • Igor Šehić

>>Prepotoval sem skoraj ves svet, vendar tega, kar ima Lošinj, ne najdete nikjer na svetu.<<

Nekega dne sem ob pitju kave pred službo spoznal, da to ni življenje, o katerem sanjam.

Nisem pisarniški človek in živel sem za konce tedna, ki sem jih preživljal v naravi. Po Braziliji, kjer sem živel 2 leti, sem spoznal, da za srečo potrebuješ zelo malo. Tako je zdaj moja služba na Lošinju, „pisarna" so gozdovi, po katerih kolesarim, morje, kjer se potapljam in raziskujem morsko dno, kajak, s katerim odkrivam lošinjsko obalo, in ladja, s katero plujem in iščem delfine ter neodkrite otočke.

>>Neprecenljiv občutek, ko zjutraj na rivi spiješ kavo in skoraj vsak dan vidiš delfine in beloglave jastrebe.<<

Tako je zame videti popolno življenje. Na začetku seveda ni bilo preprosto, saj so bili na kocki vsi življenjski prihranki in obstoj moje družine. Vendar sem vedel, da ne želim biti sinu slab zgled, tako da bi oče opravljal delo, ki ga ne veseli. Želim le pokazati, da je v življenju vse mogoče samo, če si to res želiš in če imaš to resnično rad.

>>Nisem pisarniški človek, moja pisarna so gozdovi in morje.<<

Nič na svetu ne more nadomestiti nasmeha, sreče in zadovoljstva tistih, ki sem jih vodil ter skupaj z njimi raziskoval in odkrival vsak meter otoka. Pogosto mi pravijo, da imam sanjsko službo in da bi to moral ceniti. Jaz to cenim in zato uživam vsak dan.

Ljudje so ustvarjeni za to, da so v naravi, da raziskujejo in se učijo. Zato storite vse, da boste srečni, saj je strah le sredstvo previdnosti na poti do cilja in nikakor ni namenjen preprečevanju njegove uresničitve.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!