Hrvoje lepen 3 mo sl
Hrvoje Lepen

Hrvoje Lepen

Nogometaš prostega sloga, študent in prodajalec
v izposojevalnici vozil

Oglej si zgodbo

  • Hrvoje Lepen

»Imam svoj cilj in se ga trdno držim, moja odločnost nima meja – svoje cilje pa zelo dobro poznam.«

Moja ljubezen do žoge presega običajen hobi, tako da ves prosti čas treniram. Žoga je moja življenjska izbira, gravitacija pa največji izziv.

V zgodnjem otroštvu sem med nogometnim treningom po naključju začel izvajati razne vratolomne podvige z žogo, kar mi je bilo tako všeč, da sam gledal na YouTube znane nogometaše in se učil od njih. Ure in ure gledam, kako drugi izvajajo neki trik, potem pa se spravim na delo in ga skušam ponoviti. Ko me vidijo fantje, so navdušeni, na žalost pa pri dekletih to ne vžge – njih to ne zanima, zato se bom moral za njihovo pozornost potruditi drugače. Družina me podpira, vendar je mama postavila mejo – doma je žogo prepovedala. Popolnoma jo razumem, saj sem med treningom doma razbil precej stvari, zato mi je za stalno dala veto na to, da žoga pride čez domači prag.

»Mama je sicer potrpežljiva, vendar je žogo doma prepovedala, ker sem med zanesenim vadenjem razbil preveč stvari.«

Zavedam se, da nisem najboljši, da so boljši od mene, vendar me to ne zanima. Mislim, da bom s svojo vztrajnostjo dosegel velike rezultate. V freestylingu ni veliko denarja in konkretnega zaslužka, kar pa mi ne bo preprečilo, da se še naprej trudim. Ni mogoče opisati trenutka, ko se mi po silnih urah treninga in veliko truda trik končno posreči.

Moje življenje je zelo busy, vendar ne znam živeti drugače: zjutraj služba, trening in faks, zvečer pa nadaljujem trening. Konec tedna se posvetim sebi. Kdor me pozna, pa ve, kaj to pomeni – vzamem žogo in spet treniram. Prijatelji mi velikokrat rečejo, naj odneham in uživam z njimi, vendar vem, kaj hočem in kaj me osrečuje.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!