3zvoganj hr
Danilo Dabić

Danilo Dabić

Zvoganj /Animacija

Oglej si zgodbo

  • Danilo Dabić

»Slaba internetna povezava me v trenutku vrže s tira.«

Ko sem bil majhen, sem hotel postati rock zvezdnik, toda vmešala se je usoda in me je usmerila na drugo pot. V osnovni in srednji šoli me je vse dolgočasilo, do učenja mi ni bilo prav dosti. Nisem bil ravno dober učenec, pravzaprav sem bil len. Potreboval sem nekaj časa, da sem dojel, kaj mi je všeč in kaj bi rad počel v prihodnosti.

Strast do animacije se je v meni prebudila, ko sem gledal South Park in Simpsonove. V animaciji se trudim biti vedno boljši, imeti hočem zanimive teme in satiričen pristop. Seveda se bojim plagiatorstva, da nisem dovolj pristen in tega, da bi kdo rekel, da koga posnemam. Šele sčasoma sem dojel, da na umetnike vplivajo ljudje in okolica, da s tem ni nič narobe in da moraš le dodati svoj osebni pečat. Na svetu obstaja ogromno ljubezenskih pesmi, vendar je vsaka interpretirana na svoj način in vsaka v poslušalcu vzbudi drugačna čustva.

»Humor jemljem zelo resno, sedim in razmišljam o njem.«

V družbi prijateljev nisem največji šaljivec, pravzaprav sem bolj sramežljiv, zato se moram za humor dodobra namučiti. Dolgo razmišljam o tem, katere besede naj izberem, da bi bila šala dobro sprejeta in smešna. Satiro obožujem, kar je razvidno iz vseh mojih zgodb in vseh likov, ki sem jih ustvaril, saj lahko na ta način najbolje posredujem sporočilo.

Dojel sem, da se moram vsak dan učiti, si ogledati čim več filmov, YT-videov in animacij. To je dober način za iskanje navdiha. Ko si ogledaš video, moraš razmišljati o njem, si ga ogledati z drugega zornega kota in k temu seveda dodati svoje mnenje in pogled.

»Statistika pravi, da sem znan, gledalci pa mi dajejo energijo, da postanem še boljši.«

S tira me vržeta počasna internetna povezava in tesnoba, ki jo čutim, kadar sem v družbi. Žal sem pogosto neodgovoren in pozabljiv in ne delam na tem. Sem zelo urejen in dober prijatelj, Zvoganja pa ne more nihče kupiti. Na svetu ni denarja, ki bi me prisilil v to, da ustvarim animacijo, ki je nočem.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!