Damir muminagic 32 sl
Damir Muminagic

Damir Muminagic

Turistični vodnik in DJ

Oglej si zgodbo

  • Damir Muminagic

>>Ker po naravi veliko govorim, zlahka spregovorim o lepotah svojega mesta.<<

Otroštvo sem preživel v Mehiki in Dubaju, od koder morda tudi izvira moj nemir oziroma nenehna želja po ustvarjanju in preizkušanju novih stvari, saj je življenje sestavljeno iz številnih pustolovščin.

Želim si, da bi dan trajal nekoliko dlje, da bi lahko več časa namenil svojim konjičkom. Po službi delam kot turistični vodnik, zvečer pa sem DJ Mr. Mehikano, zaradi česar je vsak moj dan zapolnjen.

>>Biti DJ je nekaj najboljšega na svetu, obožujem, ko se ljudje zabavajo in prepustijo glasbi.<<

Kadar vodim turiste, si vedno prizadevam pokazati čare Sarajeva, saj ima to mesto neko posebno „vibro". Želim si, da vidijo in doživijo Sarajevo na nek „funky" način. Med ogledi pogosto vprašajo, kako se živi v Sarajevu, in vedno se nasmejem, kadar mi ne verjamejo, ko jim povem, da je tu čudovito. Sarajevo ima vse; to je treba le odkriti in zato sem tu jaz, da pospešim proces.

V prostem času delam tudi kot DJ, kar me zelo sprošča. Najlepše je, kadar začnejo vsi plesati, uživati in se zabavati zaradi dobre družbe in glasbe, ki jo vrtim. Udeležil sem se številnih festivalov in bil na odru z znanimi svetovnimi DJ-i, vendar mi to ne pomeni veliko. Ni mi pomembno, ali je na zabavi 100 ali 100.000 ljudi, pomembno je, da se zabavajo in uživajo.

>>Ne vem, kaj je to dolgčas, moj dan je vedno zapolnjen.<<

Na prihodnost gledam optimistično. Imam veliko načrtov, v moji glavi jih je vsaj deset. Vedno nasmejim svoje prijatelje, saj vsakič predstavim kakšno novo idejo, kakšen nov projekt. Vidim toliko možnosti, ki jih Sarajevo lahko ponudi, le prepoznati in izkoristiti jih je treba.

Ne pozabite, da je življenje sestavljeno iz majhnih trenutkov, ki vam polepšajo vsak dan. Vedno je treba biti hvaležen za vse, kar imate, zato uživajte v vsakem dnevu, poiščite kaj, kar vas veseli, in uživajte s polnimi pljuči.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!