Gazibara 12 sl
Bojan Gazibara

Bojan Gazibara

Popotnik z nizkim proračunom

Oglej si zgodbo

  • Bojan Gazibara

»Z velikim veseljem sem spakiral kovčke, saj sem vedel, da delam nekaj dobrega zase ter da bom videl in spoznal čarobnost potovanj.«

Potovanja dolgo načrtujem, lani pa sem spakiral in končno zbral pogum, da sem se odpravil na to dolgo potovanje.

Sprva sem se bal, saj je načrtovanje tako dolgega potovanja precej stresno. Najpreprostejši je nakup nepovratne vozovnice, šele nato pa se začne prava pustolovščina. Zelo sem si želel spoznati Azijo, vendar nisem hotel porabiti preveč denarja – trik je ravno v tem, kako in kdaj kupiti vozovnico. Upam, da bodo moji sledilci našli praktične nasvete o tem, kako poceni potovati in na kaj vse morajo biti pozorni.

»Pri pakiranju je bilo najtežje izbrati samo tisto, kar res potrebujem, da ne bi bila prtljaga pretežka.«

V prvih šestih mesecih sem veliko potoval in se tudi marsičesa naučil. Potovanje me je spremenilo, postal sem odprt in strpen. Tajska, Singapur in Filipini so me navdušili s svojimi čistimi plažami, tam so namreč vse plaže videti kot brezhibna filmska scenografija.

»Ne ostani na enem samem kraju, ogromno jih moraš še odkriti.«

Zame je življenje igra, moramo si drzniti stopiti korak stran od vsakdanjega življenja. Sem velik ljubitelj hrane – v tem pogledu je bilo to potovanje zame pravi izziv, saj sem pokusil neverjetne jedi in kombinacije. Trenutno mi najbolj ustreza življenje brez stresa, saj na potovanjih ni mesta za napetosti, temveč samo za iznajdljivost, uživanje in vpijanje sveta, ki nas obdaja.

V vsakem mestu in vasi, ki sem jo obiskal, sem posnel eno fotografijo. Samo eno, pa jih imam na tisoče. Šele ko jih zdaj pregledujem, vidim, koliko je bilo mest, barv in ljudi. Fotografije me spomnijo na okuse in občutja, ki sem jih odkril po svetu.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!