28 andrea 18 hr sl
Andrea Milanović

Andrea Milanović

Cosplay

Oglej si zgodbo

  • Andrea Milanović

»S cosplayem sem se začela ukvarjati, da bi sebi in drugim dokazala, da to zmorem, da se lahko prelevim v lik.«

V cosplay sem se zaljubila na nenavaden način. Že od nekdaj se udeležujem slikarskih tekmovanj, nekoč pa se mi ni uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja. Po tem se mi je v glavi pojavil neki lik in rekla sem si, da bom ustvarila nekaj senzacionalnega.

Tako se je rodila moja ljubezen do cosplaya. Vse, kar narediš, mora biti brezhibno. Kolikor truda boš vložil, toliko se ti bo tudi povrnilo. Ljudje prepoznajo trud, zlasti če so maske res dodelane do zadnje podrobnosti. Določene maske delam tudi več mesecev in v tem je čar. Navdih zlahka najdem, saj v moji glavi obstajajo liki, ki si jih močno želim oživeti.

»To je zahteven hobi, ki vas nagradi, če vanj vložite dovolj truda. In ta trud se vedno pozna.«

Popolno življenje si lahko ustvarite sami, morate ga le skrojiti. Najbolj srečna bi bila, če bi se lahko preživljala s cosplayem. Vem, da to na Balkanu ni mogoče, v ZDA in na Japonskem pa je in če dobim vabilo za sanjsko službo, bi se takoj odzvala in tako sledila svojim sanjam. Sanje mi dajejo zagon, veselje in motivacijo, da sem še boljša in natančnejša ter da se lotim izdelave še težje maske. Pri tem hobiju se moraš vsako leto znova dokazati in moj cilj je vsako leto izdelati boljšo masko od prejšnje.

Ljudje ne poznajo cosplaya. Vedno, kadar me zagledajo, me hočejo slikati. Zdim se jim čudna, toda na koncu vsi uživajo v podrobno izdelanih in pristnih kostumih. Cosplay je skovanka iz besed »costume« in »roleplay« ter združuje igro in kostume. Dober cosplayer mora biti igralec, kostumograf, pevec in perfomer.

Če si vztrajen in imaš cilj, lahko v življenju dosežeš prav vse.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!