Amar 22 hr
Amar Camo

Amar Camo

Fića crew / pustolovec

Oglej si zgodbo

  • Amar Camo

»Obožujem starodobnike, potovanja in ljudi.«

Navdih za potovanje najdem prav vsak dan, svoje delo obožujem, na potovanjih pa kar oživim. Pravzaprav obožujem pustolovščine. Pri Avstraliji mi je všeč to, da lahko uresničim svoje sanje, če si to res želim, kadar koli grem lahko kamor koli in to res cenim.

Ljubezen do starodobnikov sem podedoval po očetu. Kot otrok sem z njim preživljal čas v delavnici. Ves čas je popravljal avtomobile, jaz pa sem ga opazoval in vpijal znanje kot spužva. No, zdaj sem prav tak kot oče. Ves svoj prosti čas preživim v garaži, kjer popravljam, dodelujem in izboljšujem svoje starodobnike. Starodobniki so mi všeč, ker so brezčasni, fička smo dobili zaradi mame, ker ji je bil res všeč in smo ga zato tudi kupili, a zdaj ga vozim jaz, ne ona.

»Za to, da sem vzljubil fička, je kriv moj oče. Že odkar sem bil majhen, sva skupaj preživljala čas v garaži.«

Ko potuješ s fičkom, doživiš marsikaj. Spomnim se potovanja v Italijo. Morali smo priti na vrh hriba, fičko je komaj zmogel, bil je kot izmučen osel. Mislim, da mi ni treba omeniti, da je bilo zelo vroče, v fičku pa ni klime. Nekako se nam je le uspelo prebiti do vrha, kjer so nas ustavili neki Italijani. Govorili so, mahali z rokami, mi pa jih nismo razumeli. Nato me je nekdo pocukal za rokav in mi pokazal, da bi se rad slikal s fičkom. Nad fičkom so bili navdušeni. Odzivi, ki jih dobivamo, so vedno pozitivni in polni nostalgije. To je le avto njihove mladosti.

Fičko je prava glamurozna dama in potovanja ga lahko zelo utrudijo. Toda vse okvare na poti smo uspešno popravili. K sreči me je oče dobro podučil in ga znam popraviti. Zelo dobro poznam vse njegove muhe in že po zvoku vem, kaj je narobe.

V tem hitrem tempu življenja je včasih dobro potovati počasi, zaužiti vse podrobnosti, saj lahko svet, naravo in arhitekturo, ki nas obdajajo, zares doživimo le, če jih opazujemo počasi. Ljudje se smejijo, ko vidijo, da potujemo s hitrostjo 60 km/h, toda ravno v tem je čar. Hitrost je precenjena.

#tvojastvar

Če te zanima prihodnost, zgrabi Cockto in se ozri v ogledalo – to si ti. Ti in vsi neustrašni, pristni ljudje svobodnega duha, ki imajo pogum, ljubezen in strast za uresničitev svojih želja. Cockta ti stoji ob strani, ti pa si tu, na vratih v prihodnost. Odpri jih!