Exit background fb01 sl

Top 5 poletnih festivalov

Preveri, katerih festivalov v letu 2020 ne smeš zamuditi

Foto: FB/Exit Festival

Letošnje poletje se že počasi poslavlja, tvoje misli pa že uhajajo k naslednjemu. Le kako ne bi – poletna vročina, divji ritmi glasbe, prava družba in osvežilna Cockta v roki prijajo prav vsakemu žurerju! Zate smo pripravili seznam najbolj hudih festivalov v regiji, da si jih pravočasno označiš v koledarčku.

Foto: FB/Exit Festival

#1 EXIT

Novi Sad (Srbija)

Eden največjih, najbolj divjih in kul festivalov se naslednje leto vrača v še izboljšani različici – svojo 20. obletnico bo EXIT praznoval s sloganom EXIT 2.0! Le odklikaj na njihovo spletno stran in se prijavi, saj se že danes lahko registriraš za najekskluzivnejše vstopnice festivala nove ere!

Po celotni regiji navdušujeta tudi EXIT-ova mlajša brata – Sea Star Festival, ki v Umag vsako leto privabi več kot 40.000 obiskovalcev za vikend EDM, house, techno in alternativne indie glasbe, ter Sea Dance Festival v žurerski Budvi, ki je prejel nagrado »best medium sized European festival« in ima vroč line-up s kar 100 artisti.

Foto: FB/Fresh Island Festival

#2 Fresh Island

Zrće (Hrvaška), 4. – 11. julij 2020

Na žurersko plažo Zrće, ki se lahko kosa celo z Ibizo, se zopet vrača Fresh Island Festival! S paškim soncem obsijana parada hiphopa, R&B-ja, afrobeatsa, trapa in drugih zvrsti vsako leto privabi največje zvezde; Snoop Dogg, Nas, Rick Ross in Lil Pump so že navdušili zabave žejne množice, komaj pa že čakamo, da izvemo, kdo bo oder zavzel naslednje leto!

Foto: Flickr/Mostar Summer Fest

#3 Mostar Summer Fest

Mostar (Bosna in Hercegovina), 25. - 28. junij 2020

V samo treh dneh se na Mostar Summer Festu zbere smetana regionalne glasbene scene različnih žanrov – od rocka, popa in hiphopa ter vse do elektronskih ritmov. Celodnevno urbano dogajanje spremljajo večerni koncerti, ki poživijo mesto mostov in mu dajo pristen značaj.

Foto: FB/Southern Soul Festival

#4 Southern Soul Festival

Ulcinj (Črna gora)

Črnogorski morski piš zopet vabi v svoje vrste! Southern Soul Festival se naslednje leto vrača z magično sedmico ter prinaša 4 dni najbolj znanih in tudi bolj underground imen različnih glasbenih zvrsti – od soula, jazza in funka do housa in disca. Več kot 70 ur glasbe, v kateri lahko uživate podnevi in ponoči na eni najdaljših in najlepših peščenih plaž v Črni gori - Veliki plaži poleg Ulcinja.

Foto: FB/Castle Festival

#5 Castle Festival

Fara (Slovenija)

Idila tik ob reki Kolpi te bo očarala, četudi ljubiš urbano. Program Castle Festivala je nabit s pozitivnim vajbom in pestrim dogajanjem – od monokomedij in gledaliških predstav do športnih iger. Smetana na torti bodo odlični koncerti največjih domačih in tujih glasbenikov! Če te mika festivalsko dogajanje, a hkrati ne maraš predolgih voženj, se naslednje leto odpravi na obrežje Kolpe!

Poletje 2020, pridi kmalu!