Eztwins workshop hero01 sl
6.edicija community  workshopa

6.edicija community workshopa

by EZtwins

Na pozno poletno nedeljsko popoldne se zdi posedanje na lenobni kavici nekje na bregu Ljubljanice edina logična izbira. Čeprav je vreme idealno za nastavljanje soncu, je v kletni dvorani v centru mesta zbrana manjša množica.

Po stopnicah navzdol za sprejemnim pultom čakata nasmejana obraza Eneja in Žige, dvojčkov EZtwins. Okrog njiju je vrvež mladih, ki se preoblačijo in pripravljajo na tretjo delavnico dneva. Za seboj imajo že tri ure intenzivnega treninga, čakata jih še dve delavnici.

Kljub skoraj sedemdesetim parom nog je v velikanskem plesnem studiu tiho, slišati je le škripanje tenisk. V ogledalu odsevajo gibi: peta, prsti, skok, obrat. Nekje v ospredju Enejev glas, ki ga prekinja glasen smeh. Odmor, zadihani plesalci v trenirkah, globoki požirki hladnih mehurčkov, sproščen klepet v različnih jezikih.

»Let's do this!« Vsi pohitijo na plesišče, zvok kanadskega elektro funka zapolni prostor. Plesalci stresejo kolena, nenadoma se začnejo njihovi posamični gibi prepletati, povežejo se v sinhrono koreografijo. Punce, fantje, vsak popolnoma predan kljub skoraj uram treninga, vsak čisto drugačen in s svojim unikatnim plesnim podpisom, vsak pozoren in s komaj zaznavnim nasmeškom na obrazu odsevajo tisto notranjo pozitivno energijo, ki jo čutiš le takrat, ko počneš nekaj s pravo strastjo. Gibanja svojih teles združujejo v sinhrono koreografijo, zdijo se lahkotni in njihovi premiki čisto preprosti – kot da bi ob zvokih dvojca Chromeo spontano zamigali na ulicah Brooklyna.

Pet izjemno talentiranih svetovnih koreografov, štiri delavnice, nalezljiva energija. Skupnost, ki jo povezujeta neustavljiva EZtwins, gang, ki ne samo trenira in se uči skupaj, temveč skupaj raste, se druži in deli strast do ulične kulture hip hop plesa. Kavica na soncu? Count me out!

FOTOGALERIJA


  • Dsc01997
  • Dsc02157
  • Dsc02144
  • Dsc0208101
  • Dsc02038
  • Dsc02176