Exit background fb01 sl

Top 5 letnjih festivala

Proveri koje festivale ne smeš da propustiš u 2020. godini

Foto: FB/Exit Festival

Ovogodišnje leto se već polako oprašta, a ti već misliš na naredno leto. Kako i ne bi – letnja vrućina, divlji ritmovi muzike, pravo društvo i osvežavajuća Cockta u ruci prijaju svakome ko voli dobar provod! Za tebe smo pripremili spisak najžešćih festivala u regionu kako bi mogao pravovremeno da ih pribeležiš u kalendar.

Foto: FB/Exit Festival

#1 EXIT

Novi Sad (Srbija)

Jedan od najvećih, najluđih i najboljih festivala naredne godine vraća se u još boljem izdanju – EXIT će svoju 20. godišnjicu proslaviti pod sloganom EXIT 2.0! Jednostavno klikni na njihovu veb-stranicu i prijavi se odmah jer već danas možeš da se registruješ za najekskluzivnije ulaznice za festival nove ere!

Širom regiona oduševljavaju i mlađa braća EXIT-a – Sea Star Festival koji u Umag svake godine privuče više od 40.000 posetilaca na vikend EDM-a, hausa, tehna i alternativne indi muzike, kao i Sea Dance Festival koji se održava u Budvi – gradu ludog provoda – i koji je osvojio nagradu »best medium sized European festival«, a u okviru svog programa ima opasan lajnap od čak 100 muzičkih zvezda.

Foto: FB/Fresh Island Festival

#2 Fresh Island

Zrće (Hrvatska), 4 – 11. jul 2020.

Na plažu Zrće, koja po provodu može da se uporedi čak sa Ibicom, ponovo se vraća Fresh Island Festival! Paškim suncem osunčana parada hiphopa, R&B-a, afrobitsa, trepa i ostalih žanrova svake godine privlači najveće zvezde; Snoop Dogg, Nas, Rick Ross i Lil Pump su već oduševili mase željne zabave, a jedva čekamo da saznamo ko će zauzeti binu naredne godine!

Foto: Flickr/Mostar Summer Fest

#3 Mostar Summer Fest

Mostar (Bosna i Hercegovina), 25 – 28. jun 2020.

Trodnevni Mostar Summer Fest okuplja krem regionalne muzičke scene različitih žanrova – od roka, popa i hiphopa pa sve do elektronskih ritmova. Urbano dešavanje preko dana prate večernji koncerti koji unose život u grad mostova i daju mu autentičan karakter.

Foto: FB/Southern Soul Festival

#4 Southern Soul Festival

Ulcinj (Crna Gora)

Crnogorski morski lahor ponovo poziva u svoje redove! Southern Soul Festival naredne godine vraća se sa magičnom sedmicom i donosi 4 dana najpoznatijih, ali i nekoliko andergraund imena različitih muzičkih žanrova – od soula, džeza i fanka do hausa i diska. Više od 70 sati muzike čeka vas i danju i noću na jednoj od najdužih i najlepših peščanih plaža u Crnoj Gori - Velikoj plaži pored Ulcinja.

Foto: FB/Castle Festival

#5 Castle Festival

Fara (Slovenija)

Idila pored reke Kolpe očaraće i one koji vole urbano. Program Castle Festivala je nabijen pozitivnom vibracijom i brojnim događajima – od monokomedija i pozorišnih predstava do sportskih igara. Šlag na torti pak čine odlični koncerti najvećih domaćih i stranih muzičara! Ukoliko voliš festivalsku atmosferu, ali ne voliš predugu vožnju, naredne godine poseti obalu Kolpe!

Leto 2020, dođi uskoro!