Banner ozadje eztwins sl
Top 10 Playlist

Top 10 Playlist

by EZtwins

Slušaj sad!

  • Top 10 Playlist

Photo by Nikola Janušić

Enej i Žiga svoj neverovatan talenat i povezanost izražavaju kroz energiju i savršenstvo pokreta.

Muzikom su usko vezani za strast, zanimanje, misiju. Ne miruju, uvek traže nešto novo i otvoreni su za sve žanrove. Ova plej-lista odražava njihov bogat muzički ukus i istovremeno je kratka priča o tome kako ih definišu zvuk i ritam.

Photo by Nikola Janušić

Energija dana sa EZtwins:

1. Tuxedo - The Right Time (Jean Tonique remix).

We like it funky! Pesma na koju smo napravili jednu od svojih poslednjih koreografija.

2. Phlake - The Rascal

Sviđa nam se kako jedan od naših omiljenih evropskih izvođača meša savremeni smud-elektro pristup sa svojim R&B-jevskim vokalom. Blizak nam je zato što nas je sa tom muzikom upoznao prijatelj Tobias Ellehammer sa kojim smo se zajedno takmičili u televizijskoj emisiji World Of Dance.

3. YBN Coredea - RNP (feat. Anderson Paak)

Anderson Paak se našao pod našim lupom nakon što je izdao ploču Malibu. Otad je njegov savremeni fank uvek među prvih deset pesama na bilo kojoj našoj plej-listi.

4. Stromae - Defiler

Ovaj Belgijanac je genije! Izuzetan producent, po sadržaju i tekstovima veoma snažan, one man band... Pesma je podeljena na više delova gde se prekrivaju elementi trep i dens muzike. Vredi pogledati i video-spot.

5. Masego - You Gon Learn Some Jazz Today

Ponekad volimo da zaronimo u muziku sa interesantnim konceptom i dobrim bitom. Ovo je jedna takva pesma. Kratka, ali slatka. Masego je virtuoz jer peva, svira iznenađujući broj instrumenata i produkuje svoju muziku.

6. Kaytrenada - Lite spots

Jedan od DJ-jeva uz kog bismo mogli da plešemo čitavu noć. Izvrsna pesma i izvrstan muzičar!

7. Red Hot Chilli Peppers - Californication

Klasika. Pre nego što smo počeli da plešemo, igrali smo fudbal, vozili skejt i slušali rok/hard rok.

8. Nas - Made You Look

Nasovi tekstovi i poruke su posebni. Kada smo počeli da slušamo hip hop, počeli smo sa pravim hip hopom. I dan-danas se uz tu pesmu pretvaramo u klince, vičemo i pucamo u vazduh zamišljenim pištoljima:)

9. Chris Brown - No Guidance ft. Drake

Retko slušamo komercijalni pop, ali ova pesma je u današnjoj hip hop i pop kulturi prilično važna: posle dugogodišnjeg konflikta izvođači su se udružili i stvorili dobru pesmu, a naročito je dobar zadnji deo.

10. Zlatko - A Si Ti Tut Not Padu

Zlatko dolazi iz ljubljanskog naselja Fužine kao i nas dvojica, a već od svoje prve ploče je deo naše muzičke biblioteke. Kada smo kao tinejdžeri puno vremena provodili iza zgrade, njegova muzika nas je inspirisala i motivisala da ustrajemo u svojim snovima.