Eztwins workshop hero01 sl
6.izdanje community workshopa

6.izdanje community workshopa

by EZtwins

U kasno letnje popodne lenjo ispijanje kafe negde na obali Ljubljanice čini se jedinim logičnim izborom. Mada je vreme idealno za uživanje na suncu, u podrumskoj sali u centru grada okupljena je manja grupa ljudi.

Podno stepenica iza prijemnog pulta čekaju nasmešena lica Eneja i Žige, blizanaca EZtwins. Oko njih vrve mladi koji se presvlače i pripremaju za treću radionicu toga dana. Iza njih su već tri sata intenzivnog treninga, a čekaju ih još dve radionice.

Uprkos tome što u golemom plesnom studiju ima gotovo sedamdeset parova nogu, sve je tiho i čuje se samo škripa patika. U ogledalu se vide pokreti: peta, prsti, skok, okret. Negde u prednjem planu je Enejev glas koji prekida glasan smeh. Odmor, zaduvani plesači u trenerkama, veliki gutljaji hladnih mehurića, opušten razgovor na različitim jezicima.

„Let's do this!" Svi hrle na plesni podijum, a prostor puni zvuk kanadskog elektrofunka. Plesači tresu kolenima, iznenada njihovi pojedinačni pokreti počinju da se prepliću i povezuju se u sinhronu koreografiju. Devojke, momci, svi su potpuno predani uprkos skoro višesatnom treningu, a svi su i potpuno različiti, svaki sa svojim jedinstvenim plesnim potpisom; svi su koncentrisani i sa skoro neprimetnim osmehom na licu odražavaju onu unutrašnju pozitivnu energiju koju osećaš samo kada nešto radiš sa pravom strašću. Pokrete tela objedinjuju u sinhronu koreografiju, čine se lagani, a njihovo kretanje savršeno jednostavno – kao da uz zvuke dua Chromeo spontano zaigrate na ulicama Bruklina.

Pet izuzetno talentovanih svetskih koreografa, četiri radionice, zarazna energija. Zajednica koju povezuju nezadrživi blizanci EZtwins, društvo koje ne samo što trenira i uči zajedno, nego zajedno i raste, druži se i deli strast prema uličnoj kulturi hip-hop plesa. Kafica na suncu? Count me out!

FOTOGALERIJA


  • Dsc01997
  • Dsc02157
  • Dsc02144
  • Dsc0208101
  • Dsc02038
  • Dsc02176