Mateja 20 hr
Mateja Jerovšek

Mateja Jerovšek

Ajs Krim Master

Pogledaj priču

  • Mateja Jerovšek

>>Škola sladoleda u Bolonji otvorila mi je oči čime želim da se bavim ostatak života.<<

Mada sam završila Pravni fakultet i radila mnogo godina u struci, posle nekog vremena posao me nije uveseljavao. Više se nisam osećala ispunjeno. Posao mi nije bio dovoljno dinamičan. Sestra je primetila moje nezadovoljstvo poslom i rekla da treba da promenim profesiju. U razgovoru smo došle na ideju da otvorim Gelateriju. Život je samo jedan i treba da učinim sve da mi svaki dan bude lep.

U Bolonju sam otišla u školu sladoleda i već sam se na prvom času zaljubila u njega. Od prvog dana znala sam da ću ostatak života raditi najbolje sladolede u centru Ljubljane. Puno sam truda i vremena potrošila na recepture, a 2012. godine dobila sam titulu Ajs Krim Master. Od tog trenutka moj život je ispunjen, a radni dani čine me srećnom.

>>Samo je jedan život i ne vidim smisao u tome da ga trošimo na nešto što nas ne usrećuje.<<

Naziv Gelateria Romantika dolazi od toga da je sve u vezi sa sladoledom romantično, ali i lokacija Gelaterije nalazi se u blizini mosta gde zaljubljeni parovi ostavljaju katance, pa je to prirodno bila inspiracija za naziv Romantika.

O svakom ukusu puno razmišljam jer volim da budem inovativna. Često mi klijenti daju ideje i predloge. Kada sam u Gelateriji, osećam se kao dete – obožavam da razmišljam o novim ukusima i stvaram nove recepture.

>>Moja romantika je Gelateria Romantika.<<

Prvi sladoled su probali moji najbliži. Moram da priznam da u početku nisam imala podršku porodice, ali sada imam podršku od svih njih.

Život je samo jedan, nema smisla da budeš nezadovoljan. Moraš da uradiš sve da ga učiniš što boljim.

#tvojastvar

Ako tražiš budućnost, zgrabi Cocktu i pogledaj u ogledalo – to si ti. Ti i svi oni smeli, autentični, duhom slobodni koji imaju hrabrosti, ljubavi i strasti da ostvare šta žele. Cockta je tu za sve vas – a vi ste ovde, na pragu budućnosti. Otvori je!