Isa el ali 12 sl
Isa El-Ali

Isa El-Ali

Hard Enduro Rajder

>>Obožavam Hard Enduro jer mi pruža slobodu pokreta.<<

Sa 13 godina prvi put sam se popeo na motor. Tata me upitao da li želim motor ili bicikl, naravno, rekao sam motor. Čitava moja ekipa vozila se na Tomosu koji smo stalno popravljali, palili i gasili.

>>Kada sam na motoru, gubim pojam o vremenu.<<

Iskreno se nadam da nikada neću odrasti jer će to značiti kraj za mene. Moja stvar je Hard Enduro jer mi pruža slobodu pokreta. Laički rečeno, Hard Enduro je veliko istraživanje u prirodi. U šali kažem da smo planinari na dva točka. Motor vozim nekoliko puta nedeljno. Jako me raduje kada istražujem nove staze. Pokušavam što više da vozim motor jer me to opušta. Sve moje dnevne brige tada nestaju.

Tokom vožnje zaboravim na sve brige, samo razmišljam kako da tehnički što bolje prođem stazu. Pad je sastavni deo trke i treniranja, na to prosto morate da naviknete. Niko ne može od prve da prođe stazu, a da ne padne. Trenutno vozim u veteran klasi, odnosno hobi klasi.

>>Uspeh je kada bez pada prođeš stazu.<<

Vozili smo se svuda. Prešli smo skoro čitavo područje nekadašnje Jugoslavije. Lika, Tara i Visoko su moje top tri trke. Želja mi je da u budućnosti vozim u ekspert klasi sa pravim profesionalcima.

Anegdota ima mnogo i previše – koliko smo samo puta bili toliko uživljeni u vožnju da smo izgubili pojam o vremenu i dočekali mrak. Bili smo u šumi, po mraku bez navigacije. Već smo mislili da ćemo zaglaviti do jutra u njoj ili da ćemo morati da nosimo motore do prvog puta.

Moja poruka svima je da ne zaboravite da živite svoj život i radite ono što vas raduje; možda nećete biti svesni, ali zračićete pozitivom i dobrim vibracijama.

#tvojastvar

Ako tražiš budućnost, zgrabi Cocktu i pogledaj u ogledalo – to si ti. Ti i svi oni smeli, autentični, duhom slobodni koji imaju hrabrosti, ljubavi i strasti da ostvare šta žele. Cockta je tu za sve vas – a vi ste ovde, na pragu budućnosti. Otvori je!